MÄHKIMISALA KORRALDAMINE - 6 NÄPUNÄIDET

Kevad, Sisustus, Suvi, Talv

MÄHKIMISALA KORRALDAMINE  - 6 NÄPUNÄIDET   

1. Mahukas mähkimislaud

2. Mugav mähkimisalus

3. Panipaigad ja mähkimislaua korraldaja

4. Pehmed ja kergesti hooldatavad musliinlapid

5. Karussellid ja mänguasjad igavuse vastu võitlemiseks

6. Pimestamisvastane tuli/öövalgusti

Kas sa saad lapse? Siis saab mähkimislauast esialgu teie uus “töökoht”: vastsündinu mähkmeid vahetatakse iga 2 tunni järel. Et sul oleks mugav, varusta end juba täna kõige olulisemate ja loomulikult kaunimate toodetega, mis muudavad mähkmete vahetamise nii sulle kui ka beebile võimalikult meeldivaks.

Kuidas peaksite oma mähkimisala korraldama?

Seljasõbralik mähkimislaud, soe beebile, mugav mähkimisalus, lapid, käeulatuses asjade panipaik ja pimestamiseta valgus on hädavajalikud, et end riiete ja mähkmete vahetamise ajal mugavalt tunneksite. Tähelepanu hajutab ilus karussell, mille saab mähkimislaua kohale kinnitada. Kui teie laps saab haarata, hakkab ta armastama ka närimisrõngast või väikest kõristit.

1. Mahukas mähkimislaud

Tihti soovitatakse rahalistel põhjustel mähkimislauast loobuda ja vahetada hoopis diivanil, vannikinnitusel või isegi põrandal. Pole hea nõuanne, arvestades, et beebit vahetatakse kuni 6000 korda ja sul on ainult üks (terve) selg.

Lõppude lõpuks ei valmista te oma toite lastelaual – mis on ligikaudu vanni kõrgusel –, vaid veendute, et teie tööpind oleks teie köögis seljasõbralik. Lisaks on avar mähkimislaud teie beebitoa kõige olulisem panipaik. Mähkmed, beebiriided, hooldusnõud, salvrätikud – seda kõike hoiate kummutis ja selle peal.

Mähkimisalusega kummutid on saadaval uste või sahtlitega. Sahtlid on algul väga praktilised, sest ülalt on sisu lihtsam näha ja kasutada. Saate alati üht kätt lapsega hoida.

Uksed on praktilisemad, kui soovite hiljem kummutit mänguasjade panipaigana kasutada. Väikesed lapsed saavad oma mänguasjad kergemini kätte ja neil ei teki sahtlitest üles ronimisest ohtlikke ideid. Otsustage ise, milleks soovite kummutit edaspidi kasutada ja kindluse mõttes keerake kummut seina külge, kui beebi muutub liikuvamaks ja hakkab end üles tõmbama.

Vaata mähkmislauaga kummutite valikut siit!

2. Mugav mähkimisalus

Mugav ja hügieeniline mähkimisalus on teie mähkimislaua kõige olulisem ost. On olemas laiad mähkimisalused (laiused 70-80cm) või kitsad mähkimiskünad (laiused 40-50cm). Millise aluse valida, sõltub teie mähkimisala suurusest.

Kitsad künatoed on täiesti piisavad mähkmete vahetamiseks ja pakuvad Sulle lisaruumi vahetuspinnal näiteks mähkmete või hooldustarvete jaoks. Peaksite alati katma kõvad mähkimisalused riide (molton, marli) või rätikuga, välja arvatud juhul, kui teil on selle jaoks riidest kate. Laps ei tohiks kunagi lamada otse kõval pinnal. See tundub jahe ja ebamugav ning kui juhtub äpardus, ei saa niiskus imenduda.

Paljude patjade jaoks on eraldi katted, mida saate hõlpsalt pesumasinas pesta. Parim on kohe hankida teine ​​asenduskate, sest alguses ei jää palju aega pesu pesemiseks.

Tähelepanu:  ükski mähkimisalus ega mähkimisvahend (isegi mitte kõrge servaga) ei kaitse teie last kukkumise eest. Palun ärge kunagi jätke oma last mähkimislauale järelevalveta!

Vaata mähkimisaluseid ja katteid siit!

3. Panipaigad ja mähkimislaua korraldaja

Alati peaks käepärast olema praktiline panipaik: mähkmekorv, niiskete salvrätikute karp (või kauss vee jaoks), paberrätikute karp või panipaik pesulappide ja kuivade lappide jaoks. Peaksite need asjad alati asetama mähkimislaua peale, kõrvale või kohale, et saaksite neid hõlpsalt ühe käega kätte saada.

Kui teil on väike mähkimislaud ja hoiuruumi napib, kasutage seinapinda: armsad riiulid ja konksud pakuvad ruumi vahetusriiete või käterätikute jaoks. Mähkmeid, hooldusnõusid, lutte, esimesi mänguasju või röhitsemislappe saate hoida ilusates riidest hoiukorvides. Ja loomulikult pakuvad seinariiulid ka praktilist ja kergesti ligipääsetavat hoiuruumi.

Voodikotti saab kasutada ka panipaigana seinal, kui riputada selle praktilisele konksriiulile. Kui võrevoodi on kohe kummuti kõrval, saab loomulikult ka voodikoti voodi külge kinnitada ja kasutada seda mähkmete vahetamisel.

Leia sobilikud korvid hoiustamiseks siit ja seinariiulid siit!

4. Pehmed ja kergesti hooldatavad musliinlapid

Erineva suurusega pehmed universaalsed musliinlapid on kohustuslikud kõigile vanematele. Need on nii mitmekülgsed ja peaksid alati käepärast olema, kui laps toitu välja ajab või tatistab. Samuti on need lihtsalt asendamatud pesemiseks ja vannitamiseks.

Need kuivavad ülikiiresti, on hingavad ja on nii armsa kujundusega, et näevad ilusa sallina suurepärased välja. Tekikesena ka muidugi. Ja üldiselt kõige jaoks, mis puudutab last!

Vaadake meie beebilappide valikut siit!

5. Karussellid ja mänguasjad igavuse vastu võitlemiseks

Karusell mähkimislaua kohal hajutab teie beebi tähelepanu ja leevendab igavust. Visuaalsed stiimulid tõmbavad teie beebi tähelepanu ja treenivad tema kolmemõõtmelist nägemist. Kui beebil on muud plaanid peale mähkmete vahetamise, peaks käepärast olema ka käega haaratav mänguasi, närisimrõngas või väike kõrist. Suurematele beebidele meeldib ka mähkimisel kaasa võtta oma lemmik kaisulapp- sest kõik toimib koos paremini.

Ostke karusell või beebimänguasi siit!

6. Pimestamisvastane tuli/öövalgusti

Et saaksite oma beebit öösiti turvaliselt ja mugavalt hooldada, on pimestamiseta lamp või öölamp iga riietumiskoha osa. Mähkimislaua kohale võid kinnitada (hämardatava) seinalambi või – kui sul pole läheduses vaba pistikupesa – kasutada mobiilset öölampi, mille saad kõikjale kaasa võtta.

Enamik öötulesid on USB-laetavad ega vaja patareisid, mis on keskkonnale ja teie rahakotile kasulik. Need võivad olla teie lapsega kaasas ka mitu aastat, sest neid saab pärast kellaaja muutmist voodisse viia ja need on varustatud taimeriga.

Vaata meie lastelampe!